19. 04. 2015.

Vrlo živo u Umagu

Proljeće u Umagu šareno je i veselo. 26. travnja u Umagu će se održati jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce. Započinje potraga za znanim i neznanim roštilj-majstorima koji će se ove godine, po četvrti puta za redom, boriti za titulu najboljih. Uz simbolični Zlatni ćevap, pobjednički tim očekuje i niz drugih vrijednih nagrada, no prije toga moraju dokazati svoje umijeće u pripremi mesa i to u 5 kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina. Od 17. – 19. travnja centar sportskih zbivanja i promocije sporta kroz već popularan Sajam sporta te ultratrail utrku „100 milja Istre“.
Tradicionalna gljivarska manifestacija na kojoj se okupljaju gljivari i ljubitelji prirode. Svake godine na gradskoj rivi u Umagu Društvo gljivara „Boletus“ - podružnica Umag organizira Dane gljiva na kojima se okuplja oko 500 gljivara iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BiH, Srbije i Austrije. Uz tradicionalnu „Smrčkijadu“ nedeljom se održava i takmičenje u spremanju jela od gljiva – „Gljivarski kotlić“.