05. 01. 2020.

Izabran je 5. predsjednik - rekordni broj nevažećih listića, 89 415

UMAG - Pobjeda Zorana Milanovića nakon skoro 100 % obrađenih rezultata je neupitna i njegov tim zaslužuje čestitku. Pobijedio je sa preko 100 000 glasova birača više u Hrvatskoj i inozemstvu. Mnogi su sa strahom iščekivali današnje izbore za predsjednika RH. Televizijski programi prenosili su snimke prvih glasača od kojih su neki izjavljivali da nisu mogli spavati zbog zebnje tko će biti izabran, drugi su pak izjavljivali da će izaći ali da će listiće prekrižiti jer smatraju da niti jedan kandidat ne zaslužuje biti na toj funkciji. Dobar odaziv birača samo je potvrda izborne pobjede do koje se došlo u napetoj atmosferi. 
5. predsjednik Republike Hrvatske je Zoran Milanović, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je tu dužnost obavljala posljednjih 5 godina dobila je povjerenje 928 226 birača u Hrvatskoj i svijetu. Njezin protukandidat prikupio je preko 1 034 222 glasova. Da li brojke govore o polarizaciji društva, na one koji su bili za kandidata HDZ-a i njegovih partnera te SDP-a i njegovih partnera ? Mora se priznati da tome nije bilo baš tako, jer ipak u društvu postoji i dio koji je bio protiv obje opcije i nije zadovoljan niti sa jednom od opcija koje su došle u drugi krug predsjedničkih izbora. To se pokazuje sve više i na parlamentarnim izborima, a rezultati prvog kruga predsjedničkih, također su pokazatelj volje naroda za boljom sutrašnjicom. Zbog toga su ovi izbori prvi na kojem imamo rekordni broj nevažećih listića. ( n.š. )

3 komentara:

  1. Hrvatski izbori za predsjednika republike su završili. Zapanjujući rezultat ovih izbora je broj nevažećih listića za glasanje. Prvi službeni rezultat, govori nam o 70 000 takvih listića. To je znak nepovjerenja birača u kandidate i javne politike koje su zagovarali u kampanji ali i njihov dosadašnji politički i javni rad.

    OdgovoriIzbriši
  2. Blog umag umago; hrvatski izbori za predsjednika republike su završili. Zapanjujući rezultat ovih izbora je broj nevažećih listića za glasanje. Prvi službeni rezultat, govori nam o preko 87 000 takvih listića. To je znak nepovjerenja birača u kandidate i javne politike koje su zagovarali u kampanji ali i njihov dosadašnji politički i javni rad.

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru