04. 05. 2021.

Lokalni izbori u Umagu


UMAG - Svakoga dana sve smo bliže datumu lokalnih izbora. Izborni dan je u nedjelju, 16. svibnja pa će i u Umagu toga dana biti provedeni lokalni izbori za mjesto gradonačelnika, njegova zamjenika ali i za gradsko vijeće. Ovoga puta za izbor gradonačelnika građani imaju ponude od četiri tima. Prvi je dosadašnji dobro poznati dvojac Bassanese - Jurman koji su kandidaturu istaknuli ispred političke stranke SDP, drugi dvojac je s nezavisne liste Bosnić - Cvenček, treći tim je istaknut ispred političke stranke IDS Benolić - Fabac, a četvrti je tim još jedna nezavisna lista koju predvodi tim Rosić Rota - Paretić. Sanja, Snita i Christina nadaju se ovoga puta pridobiti glasove građana u pokušaju da dosadašnjeg gradonačelnika pobijede i da jedna od njih pokuša voditi grad prema svome viđenju lokalnih potreba.  

Kod kandidata za članove gradskog vijeće konkurencija je nešto veća. Ukupno je prijavljeno 7 lista od kojih su tri poznate političke stranke, IDS, HDZ i SDP sa svojim političkim pratiocima, a druge su sastavljene od neovisnih građanskih lista ili predstavljaju lokalne inicijative građana. U svakom slučaju izbora neće nedostajati ! 

Na stranicama Grada Umaga možete pogledati detaljno izvješće Gradskog izbornog povjerenstva sa imenima i podacima osoba koje su se prijavile za sudjelovanje u izborima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na vašem komentaru