Na “Danima rajčica” svake godine
se okupi velik broj stručnjaka i poljoprivrednika povodom čega se održavaju
razna predavanja vezana uz rajčicu i sve njegove prednosti. Na samoj fešti
imate priliku saznati malo više o ovom neki bi rekli voću, neki povrću.
Uglavnom radi se o jako bitnom dijelu naše prehrane koji bi trebali češće
konzumirati, a osim što je zdravo je i ukusno. Rajčica spada među glavne
sastojke zdrave prehrane. pa se kao namirnica može pripremati na razne načine.
Od nje rade razni sokovi, salate, umaci, dodaje se u gulaše, variva, a juha od
rajčica je sigurno mnogima od vas omiljena. No ipak, rajčica je najbolja u
kombinaciji sa domaćom tjesteninom, a Istrani vole reći kako obožavaju paštu sa
šalšom. Tradicionalno obilježavanje Dana rajčice, koje će se na umaškom Trgu
slobode održati u četvrtak bit će u znaku 100. obljetnice početka prerade rajčice
u umaškoj tvornici 'Povrće', koja djeluje u sklopu koprivničke 'Podravke'. Uz
već tradicionalnu feštu od pomidora tijekom koje će se na središnjem umaškom
trgu podijeliti oko 4.000 porcija s četiri vrste šalše od pomidora i ostalih
priloga, maslina i morskih plodova u četvrtak će se održati i stručni skup na
kojem će se raspravljati o novim tendencijama prerade rajčice.
Nema komentara:
Objavi komentar
Zahvaljujem na vašem komentaru