12. 08. 2016.

Bicikli su tražena roba i ovoga ljeta

UMAG – Bicikli su i ovoga ljeta na meti kradljivaca. Najčešće se kradu skupocjeni bicikli pa vlasnici budu oštećeni i za nekoliko tisuća eura. Na području Umaga evidentirano je nekoliko krađa bicikla iz kampova ali i građani primjećuju kako im nestaju bicikli parkirani ispred zgrada, posebno oni koji se slabije i rjeđe koriste. Stručnjaci za sigurnost imaju nekoliko korisnih savjeta za vas kako bi se zaštitili od lopova. Potrebno je fotografirati ili zapisati tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći. Bicikl valja uvijek držati zaključan ili pod nadzorom, a u kampovima bicikl ostavljati na predviđenom i osiguranom mjestu ukoliko postoji, odnosno u blizini recepcije, gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili djelatnici kampa. Na plažama bicikl ostavite na mjestu, gdje će biti pod vašim nadzorom ili nadzorom poznate osobe. Nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu. U dvorištima i stambenim zgradama, bicikl držite zaključan po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.

3 komentara:

  1. UMAG – Umag je poznati sportski grad. Poznat je po ATP Croatia Open, teniskom turniru koji se održava od 1990. godine. Umag ima dugu tradiciju igranja rukometa. Od sportskih društava u Umagu su poznati muški rukometni klub Umag, ženski rukometni klub Umag, boćarski klub "Umag", nogometni klub "Umag" i drugi sportski klubovi i natjecanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. [EKSPRESICA GRATIS] Sve igrače koji odigraju minimalno 10 kombinacija Lota 7/39 (u vrijednosti 30 kuna) darujemo jednom ekspres lutrijom po izboru igrača (u vrijednosti 5 kuna). Akcija traje do 13. kolovoza

    OdgovoriIzbriši
  3. Albanska obitelj koja se vraćala kući u Švicarsku napravila je pauzu i napustili su auto, a djevojčica je spavala i nisu je željeli buditi. Međutim, ključ im je ostao u autu, a Audi A6 automatski se zaključao. U pomoć su pozvali policiju i vatrogasce. Među vrata su postavili dvije drvene kajle i blago ih rastvorili pa u auto gurnuli žicu s kukicom.

    - Malena se probudila i sama je stavila ključ na tu kukicu. Izvukli smo ga van i otvorili vrata. Bila je čudesna - rekao je zapovjednik postaje Novi Zagreb Tomislav Rukavec.

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru