01. 08. 2016.

Istarske vile nepresušno su bogatstvo Istre

Villa Cala Žminj
UMAG – „Istrian Villas“, Istarske vile kao objekti koji se danas nude gostima za odmor teže objedinjavanju tradicionalne istarske arhitekture i udobnosti suvremenog dizajna u ugodnu i opuštajuću cjelinu. Istarske vile smještene su na području cijele Istre kao turističke regije Hrvatske a među najpoznatije sigurno su one u Stella Maris Resortu, okružene zelenilom borove šume, tek nekoliko koraka od samog mora. Naselje sadrži 180 vila, uključujući sedam „Luxury“ i 23 „Superior“ vila. Svaka vila nudi luksuz i privatnost za nezaboravan boravak u Istri. U blizini su također i teniski tereni na kojima se svakog ljeta održava ATP Konzum Croatia Open Umag pa je i to pomoglo da se u cijelom svijetu turizma one danas prepoznaju kao destinacija za dobar odmor. Uz njih valja svakako spomenuti bezbroj malih privatnih vila od kojih većina ne zaostaje po uređenju i luksuznom smještaju za spomenutim vilama, a mnoge su i iznad te kategorije jer imaju bazene i ugodni okoliš. Imena istarskih vila također su osebujna kao i njihovi vlasnici. Najčešće se koriste imena lokaliteta ili imena vlasnica, kao na primjer villa Rafaela, Istra, Velina, Verona, Lorena, Dvori, Žminj, Štefanija itd.

3 komentara:

  1. Третє видання унікальної спортивної гонки "Істарскій Wine Run" пройде 4 вересня в Умазі. Гонка програми відкриті до 14 серпня. Запуск маршрут з'єднає барвисті Momjan, Буйє, Бртонігла і Умаг, і з нетерпінням чекаю бігунів матимуть можливість спробувати різні вина з більш ніж 17 відомих виноробів Істрії. Істарскій Вино Run є унікальним спортивним раса, яка поєднує в собі конкурентоспроможний біг і дегустації вин. Мета гонки полягає в сприянні вина і гастрономії Північно-Захід Істрією шляхом надання додаткових туристичних об'єктів. Це, в Хорватії унікальна подія, призначений для професійних спортсменів, а й для відпочинку і всі новачки, які шукають гарна розвага. Істарскій Вино Run вважалася найвеселіше гонки, дивно, що рятує тільки підтвердить. Учасники чекають кубла, і великі господарі Istrians буде переконатися, що нічого не бракує ". Організатора гонки спортивне об'єднання Trickeri, президент Senad Ходзіч.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na zapadnoj istarskoj obali, na samo 10 km od slovenske granice i uz Savudriju najzapadnije je mjesto u Hrvatskoj, Umag. U blizini Umaga se nalazi mjesto Valica (tal. Valizza) okruženo prekrasnom prirodom, a blizu su i plaže Kanegre s najčišćim morem za kupanje u Istri. Tu je i rijeka Dragonja, a blizu je i međunarodni aerodrom Sečovlje. Umag je izrazito turističko mjesto. Prirodne ljepote, zemljopisni položaj bili su presudni za razvoj turizma. Razvoj turizma u direktnoj je vezi i s razvojem poljoprivrede. Plodno tlo oko Umaga je naročito pogodno za uzgoj maslina i vinove loze, tradicionalnih kultura karakterističnih za mediteransko podneblje. S uzgojem vinove loze, razvijeno je i vinarstvo. Nadaleko su poznata i cijenjena vina Istre čiji su proizvođači uvršteni u vinsku cestu ovog kraja. Agroturizam u Umagu privlači sve više turista koji tragaju za neobičnim i nesvakidašnjim prizorima i lokacijama.

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru