07. 05. 2017.

Dva tjedna prije lokalnih izbora predviđanja su različita, prednost Bassaneseu ali upitan sastav vijeća

UMAG – Lokalni izbori u Hrvatskoj održat će se u nedjelju 21. Svibnja. Za Gradsko vijeće koje broji 17 članova glasove svojih sugrađana očekuje ukupno šest lista od kojih dvije nemaju jasno određenu političku orijentaciju. U borbu za osvajanje što više vijećničkih mjesta upustile su se liste: Demokratska stranka žena, HDZ, IDS, Socijaldemokratska partija sa partnerima, Grupa neovisnih birača i Živi zid. Pregled lista možete pogledati na stranici Grada Umaga kao i kandidate za izbor umaškog gradonačelnika i sastav vijeća. U političku utakmicu za gradonačelnika zaputili su se dosadašnji gradonačelnik Vili Bassanese kao lider Socijaldemokratske partije, Ilirjana Croata Medur ispred HDZ-e, Daglas Koraca ispred IDS-a te Veljko Ivančić ispred Živog zida. Kandidatkinja ispred grupe birača Floriana Bassanese Radin također se kandidirala i to za mjesto dogradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine. Područje koje pokriva Grad Umag nastanjeno je prema službenim podacima sa 13 467 stanovnika, a oni koji imaju pravo glasa moći će to učiniti na ukupno 13 biračkih mjesta. Na posljednjim izborima za gradonačelnika 2013. godine na biračka mjesta izašlo je oko 5400 osoba.  Jednu kandidaturu izborno povjerenstvo Grada Umaga je odbilo iz razloga što u potpisnoj listi nisu mogli utvrditi potrebnih 450 pravovaljanih potpisa podrške. Za izbor gradonačelnika tako u izbore neće moći Vlatko Grubiša Tores. I mi pozivamo birače da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača zaključno do srijede 10. svibnja 2017. Godine u Bujama na adresi Trg Josipa Broza Tita 6. Na lokalnim izborima mogu glasovati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i to samo u mjestu svog prebivališta, a uvjet za ostvarivanje prava glasovanja je važeća osobna iskaznica. Na dan izbora birači se ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

2 komentara:

  1. UMAG - todas las oficinas de turismo en el campo de Umag, en una lista. Encuentra todo lo que necesita en Istria. Alojamiento, transporte, entretenimiento, comida, comida, especialidades de Istria y peculiaridades. Tabernas, hoteles, parques de alojamiento, acuáticos y de atracciones, museos, galerías, cuevas, casas rurales, conciertos, tiendas, recuerdos. Istria, en un solo lugar.

    OdgovoriIzbriši
  2. ISTRA HORVÁTORSZÁG - minden turisztikai irodák terén horvát Isztria egy listára. Megtalál, amire szükség van az Isztrián. Szállás, közlekedés, szórakozás, élelmiszer, élelmiszer, isztriai specialitásokat és sajátosságok. Vendéglők, szállodák, a kempingek, Szállás, szórakoztató- és vízi parkok, múzeumok, galériák, barlangok, Vidéki háztartások, koncertek, üzletek, szuvenír. Isztria egy helyen.

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru