30. 07. 2019.

Imaginative homemade souvenirs - Maštoviti domaći suveniri

Proizvodi udruge Šiška
Umag - A unique opportunity to take while on vacation in Croatia. This week on the waterfront in Umag, a small town in the northwest of Istria, you can get unique souvenirs, these souvenirs are a genuine autochthonous product from the Region of Slavonia, they are produced by hand from the dried leaves of the corn stalk. They are puppets of different colors and poses, and there are also ladies hats in a combination of leaves and other natural materials, but also bags of a similar style - everything is a handmade Croatian product.


Umag - Jedinstvena prilika koju bi trebalo iskoristiti dok ste na odmoru u Hrvatskoj. Ovoga tjedna na rivi u Umagu, gradiću na sjeverozapadu Istre, možete nabaviti jedinstvene suvenire, ti suveniri su pravi autohtoni proizvod iz Regije Slavonija, proizvode se ručno od suhog lišća stabljike kukuruza. Oni su lutkice, raznih boja i poza, osim toga ima i šešira za dame u kombinaciji lišća i drugih prirodnih materijala ali i torbi sličnog stila - sve je ručni hrvatski proizvod.

I umalo zaboravih, pravi domaći likeri i rakije ponovo su dostupni na istome mjestu. OPG Dejan Sabolović iza sebe ima 13 godina iskustva sa proizvodima od kupina, danas se bave proizvodnjom i prodajom vina od kupina, rakija od kupina i šljiva te likera na bazi kupina, višanja i meda, medice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na vašem komentaru