15. 02. 2010.

Znali smo i vjerovali



UMAG - Dva zlata, srebro i bronca razlog su više za objavljivanje ove izvanredne vijesti. Što su radili i u kojim su se kategorijama takmičili rekli su Dragica Lukin (Villa Soši-Umag), Zoran Stanisavljević (Hotel Sol Coral Umag) i Alen Turković (Casino &hotel Kristal –Umag). Nije bilo lako, svoje zemlje je predstavljalo čak 35 kuhara i slastičara iz Kine, Turske, Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije, Makedonije, Grčke, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Velike Britanije, Španjolske, BiH, Mađarske i Rusije, a žiri u sastavu od 14 sudaca imao je zaista visoke kriterije. Naša najbolja hrvatska slastičarka Dragica Lukin zlato je donijela kući za izvanrednu inovaciju: 'Tortu od čokolade dekoriranu klasjem žita' koja je bila napravljena prema recepturi iz doba antike i s čokoladom kao jedinom namirnicom modernog vremena. Bronca joj je pripala za 'Morski greben', slatku platu sastavljenu od umaških fritula s maslinovim uljem i tartufima, datuljama u čokoladi i orasima a'la Priska te mignonima (pomello u carameli i čokoladi), parfeom od šumskog voća te kolačem od sira i šparoga. Muški dio ekipe Zoran Stanisavljević te Alen Turković takmičili su se u kategoriji a'la carte magic box izvlačenjem zadanih namirnica od kojih je trebalo pripremiti jelo u 30 minuta pred publikom na dva tanjura. Kuhar Alen Turković, kojem je ovo bilo prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju, osvojio je zlatnu medalju za 'Punjeni svinjski file sa gorgonzolom i dinjom', a naš proslavljeni kuhar Zoran Stanisavljević srebrnu medalju za 'Pureću roladu sa pršutom, sirom, suhim šljivama u umaku od avokada i jabuke'. Odlična konkurencija i visoki kriteriji ponovno su pokazali da se Umaški kuhari i slastičari osim na međunarodnim natjecanjima mogu ozbiljno konkurirati i najboljima u svijetu. Dođite na urlaub u Umag. (izvor iPress)

Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na vašem komentaru