02. 05. 2016.

Fešta uz muziku i gastronomiju u Novoj Vasi

Iako su vremenske prognoze najavljivale loše vrijeme za boravak na otvorenom, Proljetna fritaja u Novoj Vasi je okupila stotinjak posjetitelja i izlagača. Na prostoru Taverne Luciana u Novoj Vasi u nedjelju, 1. svibnja okupilo se stotinjak gostiju, domaćih ali i stranaca iz susjedne Slovenije i Italije koji su došli uživati u domaćoj kuhinji i domaćim proizvodima koje su ponudila Obiteljaka poljoprivredna gospodarstva. Od njih nastupila je Tjestenina Lina iz Oprtlja te Hrvatski orasi iz Velikog Grđevca kod Bjelovara. 
Gosti su kupovali razne vrste tjestenina od jaja ili bez njih sa dodacima cikle, koprive, tartufa i drugih zdravih dodataka kao i domaće orahe, lješnjake te kao novost OPG Šantalab, Orahe i lješnjake konzervirane u medu kao prirodnom konzervansu kojega su otkrili još u starome Egiptu.
Osim gastronomije druženje je imalo i natjecateljski karakter pa su se održali turnir u briškuli i nagrađivanje najduže lokalne divlje šparuge. Najdulju šparugu donesao je Korado Vok čija je dužina bila točno 430 centimetara.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na vašem komentaru