GLAMPING FARM - Iako neki osporavaju, smatra se kako je Šopska salata tradicionalna bugarska salata, podrijetlom iz okolice Sofije. Nacionalna je verzija miješane salate, temelj su joj rajčica, paprika i krastavaca, a uobičajena je i u drugim zemljama oko Crnog mora. Choriatiki u Grčkoj, pastirska salata u Turskoj, ili u Azerbajdžanu, Armeniji, Gruziji i Rusiji.
Naši kuhari rado ju pripremaju, a
gosti s veseljem uživaju u njoj ne samo kao salati već i kao osvježavajućem
samostalnom jelu. Glamping farma i vlasnik na OPG Šantalab Nenad u okolici
Umaga radi ju za svoj „gušt“ na sljedeći način. Očišćeno i ohlađeno povrće,
krastavac, mini rajčice različitih boja kao i nekoliko paprika crvene i zelene
boje nareže na kockice pa s kockicama nekog feta sira izmiješa lagano, a toj
smjesi doda i malo ljubičastog luka te prstohvat čili papričica. Ako je povrće ohlađeno i serviranje
slijedi, sve začini maslinovim uljem, malo octa, sol i paparom te nekoliko kapi bučina ulja
i nekoliko maslina. Kao predjelo ili salata uz roštilj ovo je izvrsna
kombinacija, a ne libe se napraviti ju i za večeru kao samostalno jelo. Dobar
tek !
Nema komentara:
Objavi komentar
Zahvaljujem na vašem komentaru