UMAG – Ispred nas su tri dana u
kojima ćemo doživjeti mali pad temperature zraka ali i mogućnost za pojavu iznenadnih grmljavina i olujnih vjetrova, posebno jakih sutra u četvrtak 10. kolovoza. Prema prognostičkim modelima, na
više se stranica prognoziraju pogoršanje vremena i nestabilna atmosfera pa
svakako to imajte na umu u planiranju svojih svakodnevnih aktivnosti na
otvorenom. Potres u Primorju uznemirio je stanovnike i turiste.
09. 08. 2017.
04. 08. 2017.
Protekla noć bila je u znaku požara oko Umaga
UMAG - Da li su samo visoke temperature tijekom dana uzrok nekoliko požara na otvorenom koji su se pojavili u kratkom vremenu rano jutros u okolici Umaga policija tek treba utvrditi. Vatrogasci su intervenirali više puta tijekom noći. U vremenu od 1,30 sati do 4,20 sati na području Buja i Umaga na gorijelo je na četiri lokacije u kojima nije zabilježena materijalna
šteta. Oko 1,20 sati kod mjesta Kremenje izbio je požar u kojem je izgorjelo
oko 3000 m2 trave i niskog raslinja. Sat vremena kasnije u razmaku od deset
minuta izbio je požar trave i niskog raslinja u blizini mjesta Brešani, a potom
uz prometnicu Marušići - Črnci. U oba požara opožareno je nekoliko stotina
kvadratnih metara trave. Nešto kasnije, u 4,20 sati u mjestu Bašanija, uz obalu mora također je izbio požar trave
i niskog raslinja u kojem je opožareno oko 200 m2 trave.
01. 08. 2017.
Riblje delikatese na umaškoj rivi
UMAG - Pod sloganom " PEPEFIŠ – PEPPERS STUFFED WITH ANCHOVIES, INTERNATIONAL PATENT PROTECTED RECIPE" na Novoj obali u Umagu otvorena je sezonska Ribarska kućica Živka Dražin iz Kaštel Kambelovca. Ovaj ribar, ratni veteran i zaljubljenik u more i morske plodove svoje je delikatese ponudio najširoj domaćoj i stranoj publici koja prepoznaje riblje delikatese u njihovoj najčarobnijoj izvedbi. Proizvodi su nastali kao spoj znanja i višegodišnjeg
iskustva u ribarstvu, maslinarstvu i poznavanju mediteranskih biljaka, svježe
ribe iz čistog mora pripremljene na tradicionalni način, te domaćim, svježim
proizvodima iz vlastite proizvodnje. Riba Dražin prema tradicionalnoj recepturi priprema i
sljedeće: salatu od hobotnice, marinirane
filete inćuna, marinirane filete ušate, marinirane kozice, filete slanih inćuna,
očišćene slane inćune, konzervirane masline iz vlastitog maslinika, konzervirane
kapare, cvijet kapare u ulju, motar u kvasini, sušene pome, masline punjene
bademima i riblje paštete. Većinu od toga možete kupiti i u Umagu.
Kolovoz starta s visokim i opasnim temperaturama
SPONZOR PRILOGA SA UMAŠKE RIVE |
ISTRA - Zbog prognoze kako bi u sljedećih deset dana temperature u Istri mogle dostizati i preko 35 stupnjeva celzijusa, Stožer civilne zaštite Istarske županije podsjeća na pojačanu opasnost od izbijanja požara, opasnost od sunčanice usljed izlaganja suncu te potrebu pažljivog odnosa prema djeci i životinjama koja bi mogla postati žrtve ostavljanja u zatvorenim automobilima. Stožer je podsjetio u priopćenju za javne medije kako treba piti dosta tekućine, izbjegavati alkoholna pića te paziti na pojavu požara. U svim slučajevima ugroze bilo koje vrste građanima i turistima su na raspolaganju telefonski brojevi hitnih službi; vatrogasci 193, policija 192, hitna pomoć 194 te jedinstveni broj za pomoć u Hrvatskoj 112.
ISTRA - In order to reach more than 35 degrees Celsius in
the next ten days of temperature in Istria, the Civil Protection Director of
the Istrian County reminds of the increased danger of fire, sunshine hazard due
to exposure to sun and the need for careful relations with children and animals
that would Could become the victims of leaving in closed cars. The headmaster
recalled in a press release that he should drink plenty of liquids, avoid
alcoholic beverages, and watch out for a fire. In all cases of any kind of
threat to citizens and tourists, emergency numbers are available; Firefighters
193, police 192, emergency aid 194 and a unique help number in Croatia 112.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)