11. 10. 2018.

Najbolji podvodni ribolovci love ovih dana u Istri


NOVIGRAD, UMAG, POREČ, ROVINJ - Sportsko ribolovni klub Erik Radin domaćin je 27. Pojedinačnog državnog prvenstva u podvodnom ribolovu za 2018. Godinu. Trodnevni program započinje danas, 11. listopada u 19 sati, u prostorijama Zajednice Talijana u Novigradu, verifikacijom natjecatelja i barkarjola, podjelom prstena i brojeva plovila, te sastankom vodstva natjecanja sa sudionicima nakon čega će uslijediti svečano otvaranje 27. Državnog natjecanja u podvodnom ribolovu. Natjecanja se odvijaju tijekom petka i subote. Ribolovna zona će biti od Rt Savudrija do novigradskog Rta Mujela, te u akvatoriju od Poreča do Rovinja, od uvale Surgulje do sjevernog rta iznad Rovinja. Zabrana lova je u lukama na tom području, te u Limskom kanalu do granica posebnog rezervata u moru. Rezervna zona je u novigradskom akvatoriju, od Rta Mujela do polovice uvale Srgulje, uz izuzetak područja luke Novigrad, Tarske vale tj. luke Mirna do mosta, luke Červar, te 50 metara od uzgajališta školjaka u luci Červar. Podvodno osiguranje obaviti će umaška trvrtka Aquatic d.o.o. specijalizirana za sve podvodne radove. Završetak natjecanja oba je dana u 14 sati, nakon čega slijedi predaja ulova na matični brod, provjera ribe i povratak u luku. Oba natjecateljska dana u 17 sati u Mandraču će se održati vaganje ulova i proglašenje rezultata – u petak će to biti rezultati prvoga dana natjecanja, a u subotu ukupni rezultati natjecanja. U subotu navečer u 19 sati u novigradskom restoranu Half 8 održat će se svečana večera sudionika natjecanja, a potom u 21 sat i proglašenje pobjednika 27. pojedinačnog državnog prvenstva u podvodnom ribolovu za 2018. godinu. / n.š. naslovna fotka T.Lekić Rovinj /

2 komentara:

  1. Heute und morgen, Unterwasserfischen in Novigrad, einem Ort an der Westküste der istrischen Provinz in Kroatien. Unterwasserfischer haben heute Spiele in der Nähe von Poreč, Novigrad und Umag abgeschlossen.

    OdgovoriIzbriši
  2. Katera je najbolj priljubljena oprema za podvodni ribolov. Katero opremo uporabljajo hrvaški strokovnjaki, oddelki, maske, plavuti, noži in puške?

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru