19. 08. 2019.

Umaški teniski ATP turnir odavno nije prvi događaj Umaga !


UMAG - Dakako, mnogo je tema o kojima se može pisati, no boravak na Punti uvijek pruža posebnu morsku inspiraciju!  Ovogodišnji ATP Umag je za nama, a mi ga (ne)namjerno propustili. Ali, ajde da vidimo, što smo propustili? Jutarnji šušur na umaškoj špici budi drage uspomene. Susrećem uglavnom iste face već četvrtu godinu za redom. No krenimo redom! Hvala uvaženom čitateljstvu što ste s nama i pratite moja piskaranja na Blogu Umag-Umago! S druge strane, pisanje utemeljeno na objektivnom promatranju osigurava reputaciju izvora koji ima kredibilitet, a na tu činjenicu sam izuzetno ponosan. Pogledom iz nekog drugog kuta mogu realnije sagledati stanje, probleme i ponuditi rješenja. Umag (Umago) se šepuri, pogotovo u ovo doba godine, nudi pregršt atraktivnih sadržaja, a ja volim uvijek nešto novo vidjeti ili raditi. Medijske priče pružaju prepoznatljivost Umaga. Grad ima izuzetno zanimljivu povijest: otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sav sjaj, raskoš i glamur tih vremena primjetan je na kućama unutar stare gradske jezgre.
Šuška se šuška kako se Hotelska domaćica Venina vraća!

Dobru raspoloživost privatnog smještaja nadopunjava hotelska kuća Plava laguna iliti negdašnji 'Istraturist' . Objekt Sol Sipar preuređen je 2017. godine. Kvantiteta se postiže,mada rastezljivo, kvaliteta usluge varira za ponuđenu cijenu,no pamti se izuzetno priznata hotelska domaćica Venina a njenim stopama otišla je i vrijedna domaćica Marina. A Jaca,alfa i omega  restorana Adriatic?
Nema ni nje!!! Vratio se Emil na recepciju. Sad je to neka druga priča. Ostatak ekipe... Hmmm. Trebaju vrijeme...Identično Sipru. Ah da,Nada iz hotelskog domaćinstva je zakon!Pusa ekipa! Kadroviranje i sustav nagrađivanja,dojma sam i nadalje šteka. Radi li se tu o pat-poziciji zamrznutih pozicija .... posla, organizacije i radnog okruženja!? Nečiji kapric urušava radnu atmosferu ili se možebitno čuva radno mjesto. Za koga? Osim „suhoparnih“ podataka uspjeh se mjeri i kroz neposredan kontakt sa živim ljudima, gostima. Ponajviše se tu uočava razlika domaćih i pristiglih stranih radnika. Zašto? Osim poslovne - falična je komunikacija, molim bez izbjegavanje pogleda i gledanja gosta u oči. Pazi se na naglasak da se ne otkrije od kud si sele!? Šteta. Balkan je to. Gubimo onu toplu ljudsku priču. Gdje su nestala donedavna zlatna vremena prevladavajuće obiteljske atmosfere? Guest House Adriatic i pripadajuća depandansa Jadran ,daleko pristupačniji platežnom džepu pučanstva, nude savršenu ponudu u vidu hrane i blizine plažnog dijela uz jednostavniji smještaj. Danas? Hotel čeka kompletnu rekonstrukciju, dok kuloari šuškaju da obnova kreče 2021./2022.
Za kraj ovog kratkog osvrta,dodao bi,novac koji obitelj iz Slavonije mora izdvojiti za odlazak na more mnogima je nedostižan. Nama su i dalje najbolji gosti domaći ljudi , uključujući domaće strance , ali u sveopćoj besparici svaku kunu okrenu tri puta prije nego što je potroše, kazuju turistički djelatnici. Vrijeme je da saživi projekt uvođenja turističke kartice, vaučera ili Cro kartice, s namjerom da se pomogne razvoju turizma tijekom cijele godine u kontinentalnom dijelu zemlje i turističkim područjima izvan glavne sezone.  Na koncu... Jubilarni 30. umaški teniski ATP turnir Plava laguna Croatia Open... Odavno nije prvi događaj Umaga! Da je tome tako ukazuje KOMENTAR NEVENA BERTIČEVIĆA - Sportske novosti "UMAG VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTI 'To je bio turnir na kojem su igrali veliki tenisači, nekad prvi na svijetu, ali toga više nema."  
Čitamo se – dogodine! / autor poznat redakciji bloga /
P.S. - Ako se ‘zvijezde’ poklope eto mene i ranije samo da se iznađe povoljna nekretnina u najam....

Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na vašem komentaru